Young Living Farms

Om ervoor te zorgen dat Young Living elke stap van het Seed to Seal proces kan controleren, is Young Living eigenaar van negen boerderijen op maar liefst vier continenten en werken ze samen met vele andere boerderijen op de wereld. Gary Young reist persoonlijk de wereld rond om boerderijen te ontdekken die ideale omstandigheden bieden voor het telen van de juiste plantensoorten. Deze persoonlijke, directe betrokkenheid in het groeiproces is wat ons garandeert dat elk product de zuiverheid en werkzaamheid levert die klanten van ons verwachten.

Elke boerderij is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

SeedtoSeal

Whispering Springs Farm Utah, VS
De grootste kruidenboerderij en distilleerderij in de wereld, de Lavender-boerderij in Mona, Utah, beschikt over bijna 1400 hectare geurige kruiden en is het hele jaar door geopend voor bezoekers.

Young Living Farm Guayaquil, Ecuador
Op de boerderij in Ecuador groeit alles van Eucalyptus Blue tot Lemongrass tot Palo Santo, en biedt 2.000 hectare vruchtbare grond en een state-of-the-art distilleerderij.

St. Maries Farm Idaho
Voorafgaand aan Young Living’s aankoop van de grond van de St. Maries boerderij in 1992, was dit gebied nooit blootgesteld aan chemicaliën, bestrijdingsmiddelen en door de mens gemaakte mestsoffen. Deze ongerepte omstandigheden maken de 200 hectare grond perfect voor de teelt van planten als Melissa, Lavender en Tansy.

Highland Flats Tree Farm Idaho, VS
De Highland Flats Tree boerderij ligt in Naples, in de staat Idaho, minder dan 50 mijl verwijdert van de grens tussen de VS en Canada. Sinds 2000 is de 250 hectare grote boerderij gastheer van de jaarlijkse Winter Harvest, waar leden helpen met het oogsten van Blue Spruce, Balsam Fir, Red Cedar en Pine Trees. Ieder voorjaar nemen klanten ook deel aan de Spring Planting, een belangrijke herbebossingproject ter vervanging van de geoogste bomen.

Northern Lights Farm British Columbia, Canada
In 2014 kocht Young Living land in Brits-Columbia, na een zorgvuldige zoektocht naar de ideale locatie. De Northern Lights boerderij biedt nu de perfecte bron voor Black Spruce essentiële olie, die in veel van de populaire mengsels te vinden is. Trouw aan de inzet voor kwaliteit, zorgt Young Living ervoor dat de boerderij vrij van synthetische chemicaliën en meststoffen blijft.

Simiane-la-Rotonde Farm Simiane, Frankrijk
De Simiane-la-Rotonde boerderij is gelegen in de Provence, een regio van Frankrijk bekend om haar schoonheid, geurige Lavender velden en vele zomerfestivals. Young Living profiteert van deze vruchtbare grond door hier Clary Sage, Lavender en Einkorn Wheat te laten groeien.

Salalah Farm Salalah, Oman
In 2010 verwierf Gary de boerderij in Oman voor de teelt van Boswellia Sacra of Sacred Frankincense. Nu wordt deze kostbare olie voor het eerst gedistilleerd in Oman. Young Living is het eerste en enige bedrijf in de wereld die toestemming heeft om Sacred Frankincense te exporteren naar het westen.

Iquitos, Peru
Young Living’s nieuwe 2400 hectare grote boerderij, Iquitos, is gelegen aan de rand van de Amazone rivier en ligt in het hart van Peru’s grootste regenwoud. Deze op duurzaamheid gerichte boerderij is de focus van botanisch onderzoek, herbebossing en is de bron voor een verantwoorde manier geoogste Rosewood.

Split, Kroatië
De aromatische plant ‘Helichrysum’ groeit op deze boerderij in Split. Het is de eerste boerderij in Kroatië waar Helichrysum op grote schaal wordt geteeld. Helichrysum heeft een frisse, aardeachtige en kruidige geur die de geest laat opbloeien. De bloemen van de Helichrysum worden vaak eeuwigdurend of onsterfelijk genoemd: ‘De onsterfelijke Strobloem’. Een benaming die waarschijnlijk is ontstaan omdat deze bloemen gedroogd kunnen worden zonder hun kleur en schoonheid te verliezen.

Farms